מדריך לתשלומי חודשי בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי
כשאדם נמצא בתהליך של חדלות פירעון ושיקום כלכלי, קיימת חובת תשלום חודשי שחייב לעמוד בה. במדריך הבא, נסביר בצורה מפורטת איך לבצע את תשלומי החודשי, אילו אמצעים זמינים, ומהם התנאים לשינוי גובה התשלום החודשי במהלך ההליך.
קביעת סכום התשלום בתחילת התהליך.
במסגרת צו פתיחת ההליכים, יוצע לחייב להפקיד תשלום חודשי. סכום זה מתבצע באמצעות כרטיס אשראי, העברה בנקאית, או מזומן בסניפי הדואר או בסניפי בנק מזרחי טפחות. סכום זה מוגדר וקבוע על ידי הצו פתיחת הליכים, ויכול להשתנות בהמשך ההליך לבקשת הממונה ו/או היחיד, החייב בהליך חדלות הפירעון.
תשלום בכרטיס אשראי או העברה בנקאית.
על מנת לבצע את התשלום החודשי בכרטיס אשראי או בהעברה בנקאית, יש להיכנס לשרת התשלומים באתר האינטרנט המאובטח. בדף שייפתח, יש לבחור את סוג התשלום "תשלום נדרש בהליך פשיטת רגל/חדלות פירעון בלבד". יש למלא את פרטי התיק, המחוז המטפל, סוג התיק (פשיטת רגל), ומספר הזהות של החייב וללחוץ על "אישור".
בדף הבא, יוצג סכום התשלום החודשי, ויש לבחור את אמצעי התשלום המבוקשים.
תשלום במזומן
אם ברצונך לשלם במזומן, ניתן לעשות זאת בסניפי בנק מזרחי טפחות הייעודיים לכך. יש לוודא שנמסרו לנציג הבנק פרטי החייב והתיק (שם, מספר זהות, מספר תיק והמחוז המטפל), ושהוזן קוד סוג התיק המתאים ("11- פשיטת רגל או חדלות פירעון של חייב יחיד") וקוד סוג התשלום ("2- תשלום נדרש בתיק").
שינוי גובה התשלום החודשי
אם יש צורך לשנות את גובה התשלום החודשי שנקבע בצו פתיחת ההליכים, ניתן להגיש בקשה לשינוי גובה התשלום. זה עשוי להתרחש אם יש שינויים בנסיבות או נתגלו עובדות חדשות. את הבקשה שמגישים לממונה ובמידת הצורך אף לבית המשפט המוסמך.
סיכום
התשלומים החודשיים במהלך הליכי חדלות פירעון ושיקום כללי הם חלק חשוב בתהליך המשפטי בדרך למחיקת החובות. יש לעמוד בכל החובות וההנחיות שנקבעו על ידי צו פתיחת ההליכים, וכך תוכל להתקדם בתהליך ולהשיג את הפטר מחובות. בכל שאלה או שינוי, כדאי לפנות למומחים בתחום, כמו משרד עורכי הדין ליפקר דגן כחלון שממוקם בקדימה שבאזור נתניה ומתמחה בייצוג וליווי עסקים וחברות, חדלות פירעון, ייצוג מעסיקים ודיני עבודה.