הליך חדלות פירעון לחייב יחיד
הסוף לפשיטת רגל
דיני פשיטת הרגל עוסקים במצב בו אדם אינו יכול לשלם את חובותיו. הם מוסדרים בפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש”ם-1980, ובתקנות פשיטת הרגל התשמ”ה-1985.
אם אתם חייבים כספים כדאי שתכירו את “הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי”. החוק שהחליף את פקודת פשיטת הרגל ובדומה לו מאפשר לחייבים לנהל הליך מאוחד לכלל החובות אשר בסיומם יוכלו לקבל פטור מהחובות ולפתוח דף חדש בחייהם.
הרפורמה נכנסה לתוקף בספטמבר 2019, רפורמה שמטרתה לייעל ולקצר את ההליכים אשר לרוב לקחו שנים רבות במסגרת פקודת פשיטת הרגל, הרפורמה תוחמת את ההליך בזמן ומאזן בין האינטרסים של החייב ושל הנושה.
לפי החוק החדש, ניהול ההליכים נקבע לפי סכום החובות וקיימת הבחנה בין חובות העולים על 150,000 ₪ וחובות בסכום נמוך מזה.
חובות עד לסך של 150,000 ש”ח יתנהלו במסגרת הליכי הוצאה לפועל וחובות מעל לסך זה יתנהלו לפני הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי בבית משפט השלום.
חייב שעומד בתנאים ונמצא במצב של חדלות פירעון רשאי להגיש לממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (לשבר כונס הנכסים הרשמי) בקשה לקבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ולהביא, ככל האפשר, לשיקומו הכלכלי.
חדלות פירעון היא מצב משפטי שבו חייב אינו יכול לשלם את חובותיו.
מצב זה, החייב יכול להגיש בקשה לבית המשפט ליתן צו פתיחת הליכי חדלות פירעון ולאחר מכן צו לשיקום כלכלי.
במסגרת ההליכים ניתן אף לנהל הסדרי חוב. תוך ניהול משא ומתן עם הנושים השונים במטרה להגיע להסדר נוח ומהיר ולצאת לדרך חדשה.
במשרד עורכי הדין ליפקר דגן כחלון ושות’, מתמחים בנושא של חדלות פירעון (פשיטת רגל), ואנחנו מעניקים שירות משפטי מקצועי, אמין ואנושי לחייבים שנמצאים במשבר כלכלי. אנחנו מלווים את החייבים מרגע ההגשה של הבקשה לבית המשפט, ועד לאישור ההסדר מתן הפטר ומחיקת החובות.