התמחות
איחוד תיקים
לקביעת פגישת יעוץ עם עורך דין
הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר בטלפון
או שילחו את פרטיכם ואנו נחזור אליכם
איחוד תיקים – הוצאה לפועל
בהתאם לחוק ההוצאה לפועל, כאשר לחייב יש יותר מתיק אחד בהוצאה לפועל הוא יכול להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל על מנת לאחד את כל תיקיו כך שינוהלו בתיק אחד, “תיק איחוד”. דבר המסייע רבות לחייב, במקום לנהל הליכים בכל תיק בנפרד ינוהלו כל ההליכים בתיק האיחוד לרבות תשלום אחד לתיק האיחוד בהתאם ליכולתו הכלכלית של החייב.
אישור תיק האיחוד מותנה בכך שהחייב יעמוד בתשלום חודשי של 3% מסך סכום החוב כולו. במידה והחייב יעמוד בצו התשלומים החודשי רשם ההוצאה לפועל רשאי לתת הוראה אשר תעכב את ההליכים המשפטיים שנפתחו כנגד החייב. במידה והחייב אינו יכול לעמוד בתשלום חודשי זה ייקבעו לו צו תשלומים חודשי מיוחד לפי יכולתו הכלכלית שנקבעת בהתאם להכנסותיו והוצאותיו.
על החייב להצהיר אודות מצבו הכלכלי, יכולתו לשלם את החוב, הכנסותיו והוצאותיו שלו ושל בני משפחתו וכן להציג מסמכים תומכים.
לאחר המצאת מלוא המסמכים הרלוונטיים ומילוי הטפסים הדרושים, רשם ההוצאה לפועל יבצע חקירת יכולת אשר בסופה ובאם יצא החייב מתאים יקבע לו צו תשלומים יחיד לכל תיקי ההוצאה לפועל הפתוחים כנגדו.
איחוד תיקים או פשיטת רגל?
היתרון הגדול של איחוד התיקים, כאמור, מתבטא בכך שהוא חוסך לחייב זמן, משאבים רבים והתרוצצויות מול לשכות ההוצאה הפועל השונות כתוצאה מריבוי התיקים. יתרון נוסף הוא משך התהליך, מדובר בתהליך קצר טווח מרגע הבקשה ועד אישור האיחוד, כך שהוא חוסך לנו זמן רב של אי ודאות, לעומת תהליכים משפטיים אחרים כמו ההליך המורכב והארוך יותר של פשיטת רגל. להליך איחוד התיקים ישנם גם חסרונות – על חייב בסטטוס מוגבל באמצעים שאושרה בקשתו לאיחוד תיקים חלות מספר הגבלות שונות, כך שטרם הגשת הבקשה יש לבחון היטב את כדאיות האיחוד. בין ההגבלות השונות: עיקול נכסים, ביטול כרטיסי אשראי, עיכוב יציאה מהארץ ועוד. את איסור עיכוב היציאה מהארץ ניתן לבטל ע”י הגשת בקשה באמצעות טופס ביטול עיכוב יציאה מהארץ, בו החייב יציין את הסיבות המיוחדת בגללן הוגשה הבקשה. הגשת בקשת איחוד תיקים עדיפה באמצעות עורך דין.
חייבים בהוצאה לפועל
בעת האחרונה חל שינוי מהותי במערכת ההוצאה לפועל, תוך צמצום הפגיעה בחייבים. עד לאותו שינוי (תיקון 29 לחוק ההוצאה לפועל) חייב שלא היה מבקש חקירת יכולת במועד שנקבע באזהרה, לא מגיש בקשה לאיחוד תיקים או בקשה להכרזתו כחייב מוגבל באמצעים ולא משלם את החוב בתשלומים שנקבעו לו, היה נחשב לחייב בעל יכולת, אשר משתמט מתשלום חובותיו, מרגע סיווגו ככזה, ניתן היה לנקוט בהליכי מאסר, בגין כל סכום חוב, ללא הגבלה. אולם התיקון כאמור והצמצום בפגיעה בחייבים, הביא איתו כלים נוספים לגביית החוב אשר יעילים באותה מידה, וניתן לומר אף יותר. חייב אשר הוכרז כבעל יכולת המשתמט מתשלום חובותיו (בהתקיים התנאים המקדמיים המפורטים בתיקון לחוק ההוצאה לפועל)
ניתן יהיה להטיל עליו את ההגבלות הבאות:
- הגבלת החייב כלקוח מוגבל מיוחד, כמשמעותו בחוק שיקים ללא כיסוי.
- הגבלת החייב מלעשות שימוש בכרטיס חיוב, כמשמעותו בחוק כרטיסי חיוב.
- הגבלת החייב מלייסד תאגיד או מלהיות בעל עניין בתאגיד.
- הגבלת החייב מלקבל דרכון ישראלי, מלהחזיק דרכון או מלהאריך את תוקפם.
- הגבלת החייב מלקבל, להחזיק או הגבלת החייב מלחדש רשיון נהיגה.
חייבים אשר אין ביכולתם לפרוע את חובותיהם באופן מיידי, ניתן לפנות בבקשה לכבוד רשם ההוצאה לפועל, בבקשה להחזר חובותיו באמצעות איחוד כלל תיקיו לתיק אחד (בקשה לאיחוד תיקים או בקשה להכרזת החייב כמוגבל באמצעים) וקביעת תשלום חודשי אחד בלבד בהתאם ליכולתו האמיתית של החייב (ובכפוף להחלטת רשם ההוצאה לפועל).
ככלל, עצם איחוד תיקיו של החייב יביא לכך שיהיה לו תיק אחד בלבד, ולא ניתן יהיה לבצע כנגדו פעולות כנגדו כגון עיקולים על חשבון העו”ש, עיקולי משכורת, צו עיכוב יציאה מהארץ וכמובן הטלת הגבלה מלקבל, להחזיק או הגבלת החייב מלחדש רשיון נהיגה, במסגרת כלל התיקים הפרטניים.
בקשה לאיחוד תיקים, לרוב ניתן להגיש פעם אחת בלבד, למעט מקרים מיוחדים, ובשינוי נסיבות, לפיכך יש להגיש את הבקשה באופן מיטבי וחשוב להיוועץ בטרם מוגשת הבקשה, על מנת לקבל את הצו התשלומים המתאים ליכולתו האמיתית של החייב, צו תשלומים גבוה יגרור אי עמידה בצו התשלומים ולפיזור תיק האיחוד וחידוש כל ההליכים כנגד החייב.
משרדנו מעניק ללקוחותיו טיפול משפטי מלא ומקצועי לצורך איחוד תיקים החל מהצעד הראשון וליווי מלא ואישי במהלך כלל הטיפול.
חייב יכול לעתור לאיחוד תיקים אשר מתנהלים כנגדו, למעט תיקים מסוג מזונות ו/או משכנתא, בבקשה זו על החייב להציע לשלם לפחות 3% מסך חובותיו מידי חודש, ולשלם בפועל תשלום ראשון של הסכום המוצע על ידו מראש במעמד הגשת הבקשה.
לרוב סך של 3% מסך החובות הינו סכום גבוה ביותר אשר אין אפשרות לשלמו ולכן רובן של הבקשות בעניין איחוד תיקים הן למעשה בקשות לתשלום הנמוך מ- 3% לחודש ולפיכך החייב מוכרז “מוגבל באמצעים” בנוסף לאיחוד התיקים.
כאשר החייב מבקש לפרוס את התשלום החודשי לתקופה מעל:
- שנתיים – כאשר סך החובות עולים לסכום עד 20 אלף ₪.
- 3 שנים – כאשר סך החובות בין 20-100 אלף ₪
- 4 שנים – כאשר סך החובות מעל על 100 אלף₪.
יוכרז החייב, כחייב מוגבל באמצעים.
החייב יכול לבקש להכריז על עצמו כחייב מוגבל באמצעים במסגרת בקשה לצו תשלומים במידה שהוא מבקש לפרוס את החוב לתקופה ארוכה מהתקופות הנ”ל
חסרונות ויתרונות באיחוד תיקים / מוגבל באמצעים
חייב אשר מוכרז “מוגבל באמצעים” מוטלים עליו הגבלות מלהחזיק כרטיס אשראי, הגבלה בבנק ישראל (שימוש בשיקים וכרטיסי אשראי), עיכוב יציאה מהארץ, פתיחת חברה ולשמש כבעל תפקיד בחברה ועוד…
לרוב הליכי עיקול מיטלטלין, צווי הבאה, עיקול משכורת ועיקול חשבון עו”ש מעוכבים כל עוד החייב עומד בתשלום צו התשלומים החודשי, אולם, הליכי מימוש וכינוס נכסים אינם מעוכבים.
בין איחוד תיקים לפשיטת רגל
הן באיחוד תיקים והן בפשיטת רגל כיום נקרה הליך חדלות פירעון החייב משלם סכום חודשי אשר יגיע לכלל נושיו. אסור לחייב להעדיף נושה כלשהו והנושים מקבלים תשלום לפי גובה חובם היחסי מכלל החובות.
היתרון המובהק שבהליך פשיטת הרגל הוא, כי בסיום ההליך יכול החייב לקבל הפטר מחובותיו, מחיקת מלוא חובותיו כך שהחייב יכול לפתוח דף חדש והתחלה של חיים כלכליים חדשים. לעמות זאת באיחוד תיקים אין הפטר, החייב יאלץ לשלם את צו התשלומים עד לכיסוי מלוא החובות, חובות אשר נושאים ריבית גבוהה ולרוב אין צו התשלומים החודשי כלל מכסה את תוספת הריבית.
בפשיטת רגל מתמנה נאמן על נכסי החייב אשר פועל למכירת או מימוש רכוש של החייב והעברת הכספים לקופת כונס הנכסים הרשמי, כך למשל יפעל הנאמן לממש חסכונות, נכסי מקרקעין ונכסים נוספים.
יודגש, כי גם במסגרת הליכי הוצאה לפועל ואיחוד תיקים זוכים יכולים לפעול למימוש נכסים.
כל מקרה לגופו, אנו ממליצים לקבל ייעוץ פרטני וללא תשלום לגבי הדרך הנכונה לכם להסדרת החובות, הדרך להתחלה חדשה.
“כשאתם נתקלים במכשול, הפכו אותו להזדמנות. הבחירה היא שלכם. אתם יכולים לנצח אותו ולהפוך למנצחים, או שאתם יכולים לתת לו להשתלט עליכם ולהפוך ללוזרים. הבחירה היא שלכם, ורק שלכם. סרבו להיכנע. תלכו את המייל הנוסף שבו המכשול לא יעקוב אחריכם. עדיף להיות תשושים מהצלחה ולא לנוח אחרי כישלון”.
אשת העסקים מרי קיי אש
עקבו אחרינו ב: